Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 16 augusti 2024

Femte kollusionen

Tre kvinnor. Ett krig. En kod att knäcka. Femte delen i serien utspelas i bistra vintern i andra världskriget. I januari 1942 är det rekordkallt och ransoneringarna stramas åt. De tre kvinnorna Signe, Iris och Elisabeth strävar på. Signalspanarna på Karlaplan 4 fångar illavarslande uppgifter att kriget kryper närmare Sverige.

Denise Rudberg har lyckats fånga den tid då saker är svåra, samtidigt som de tre kvinnorna kommer närmare varandra, där titulatur och niande övergår till bekvämt duande i den trånga kretsen. Boken tar även tillflykten till värmländska skogarna där Elisabeth och brodern Arne kommer att konfronteras med Quislingar och norska motståndsmän i ett snörikt gränsland mellan Norge och Sverige. 

Samtidigt i Stockholm invecklas Iris och professor Arvid Bremer in i flera svårtolkade och oroväckande meddelande på Karlaplan 4. Samtidigt som Signe tagits sin studentexamen och oförhappandes tvingar ta hand om systerns grabb. En svår situation att hantera med sin engagemang hos Svartström.

Kriget är inne på sitt tredje år och spänningarna tilltar. Hur kommer det bli för de tre vännerna i framtiden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar