Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 1 juni 2011

Trettio pinnar till muck

När man låg i lumpen och det närmade sig muck åkte kammen fram och man började bryta bort pinnarna. Samma är det för skolsverige. Om trettiodagar har 1985 års skollag gjort sitt. En lag som förändrats 70 gånger sedan den började gälla.

Den nya lagen som kommer är den största förändringen sedan 1962. Rollfördelningen ändras mellan huvudmannanivån och enhetsnivån. Mer makt åt golvet. Systematikt kvalitetsarbete blir ett lagkrav som alla i förskolan och skolan måste jobba med. Ska bli spännande och se när merparten av lärarkåren börjar inse sin nya arbetsuppgift.

Men innan allt nytt ska börja ska också skolavslutningen göras. Sedan några dagars andhämntning innan det nya ska gälla.


2 kommentarer:

  1. Det är lite coolt att befinna sig mitt i detta precis när det händer, visst är det? Känns som att befinna sig ombord på ett stort kryssningsfartyg som fortfarande ligger i hamn, ännu inte dragit in landgången men där motorerna långt nedanför börjat mullra och man vet att strax, när som helst nu, har resan faktiskt på riktigt börjat.

    SvaraRadera
  2. Ja, få se om vi blir bättre på att följa den nya skollagen ...

    SvaraRadera