Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

lördag 7 juli 2018

Förändring på riktigt - dag 7 Almedalen 2018

Förändring på riktigt är Jimmie Åkerlund och SD motto i Almedalen. Till skillnad från övriga partiledares tal var Jimmie enkelt och jordnära. Till vissa delar även raljerande mot sina politiska motståndare. Ett exempel är att Socialdemokratin raderat folkhemmet, vi bygger ett nytt.

Nationalism har byggt vårt land var ett återkommande replik i talet. Här tog han bilden av fotbollslaget. Det blågula svenska laget som vi inte hade en nation vad skulle laget då varit? Ett Europalag med blå tröjor med gula stjärnor runt halsband.

Utöver det var det mycket om brott och straff samt SD lilla förslag om larm-ROT. Asylinvandring var givet uppe på tapeten. Då även dess fel att skolresultaten minskat. För övrigt det enda som berördes kring skolan i talet.

Jimmie välkomnade att höstens val ska vara en folkomröstning om välfärden. Vilken trygghet ska vi ha och vilket land vill vi ha.

Jimmie tal andades mycket segerviss framgång, som SD redan vunnit valet. Den 9 septembe,r på kvällen, får vi se hur spelplan ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar