Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

måndag 2 juli 2018

Världens jämlikaste samhälle - dag 2 Almedalen 2018

Ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste, är Vänsterpartiets slogan i valrörelsen 2018. Det lyste igenom i dagens tal i Almedalen. Som vänta håll Jonas Sjöstedt ett ideologiskt tal där marknadiseringen av välfärden är det stora problemet. De som sitter på pengarna styr. Det viktigaste är att kämpa mot marknadskrafterna i välfärden, något annat budskap hade varit omöjligt.

Skolan lyste nästa med sin frånvaro i Jonas Sjöstedts tal. Det enda han tog upp var att klassklyftorna blir tydliga på loven för det barn vars föräldrar inte har råd med semester utomlands eller andra aktiviteter. De barn som tvingas vara hemma blir inaktiva och håller sig på sitt rum. Hur ska de förklara och berätta när de kommer tillbaka efter sommarlovet för sina klasskompisar. Utförligare om vad Vänsterpartiet vill i denna kan man läsa om i länken nedan till debattinlägget i SvD. Det andra var ett förslag till gratis idrottsskola för 6 - 12-åringar.

För övrigt är Jonas Sjöstedt en bra retoriker som citerade mycket om Emil i Lönneberga i sitt tal. Sjöstedt fick till det, han ville ha ett Sverige ”där man blir stark när man behöver”.

Media SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar