Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 6 juli 2018

Välfärdslöftet - dag 6 i Almedalen 2018

Välfärdslöftet är KD slogan i Almedalen 2018. Ett parti som lever farligt enligt opinionsmätningar. Kommer kamrat fyra procent att hjälpa till nu när vi har tre block i svensk politik enligt mätningarna. På kvällen den 9 sept vet vi.

Du ska kunna lita på Sverige!!

Mantrat trummades in under Ebbas tal där det tre huvudlinjerna var vård, äldreomsorg och polisen. Här handlade mycket om vårdköerna som växt under de rödgrönas tid vid makten. Om semester skulderna som växer på hösten. Varför ser vården ojämlik ut i landet. 150 år har vi haft landsting i Sverige. Är det dags att ta ifrån dem vården och göra den statlig?

Äldreomsorgen är den optimal? Nej, enligt Ebba. Hur ska vi se till att skapa flexibilitet så att de som vill ha ett äldreboende får det. Så att inte äldre fastnar inom hemmets fyra väggar och ensamhet.

Polisen var även ett viktigt område. De ska finnas där när vi behöver skydd. Ebba påminde att hon redan 2015 pratade om framväxten av parallellsamhällen. Vilket kritik hon fick för att hon lyfte hedersvåld, islamisering och kvinnors förtryck. Idag är det aktuellare än någonsin med Försvarshögskolans forskningsrapport om jihadistisk salafism.

Ebba lyfte ordet kompetens - att göra tillsammans. Det var det närmaste hon kom i sitt tal om skolan. I övrigt var det frånvarande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar