Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 4 juli 2018

Framåt - dag 4 Almedalen 2018

Framåt är Annie och Centerns paroll i Almedalen 2018. Det sattes på sin spets när ett antal NKR:are störde hennes tal, där de fick svar på tal, om att hon skulle vara en Landsförrädare.  Hon blev rasande arg och höll ett brandtal.

Den retoriska frågan blev Vilket land vill vi vara? Mot hatet och rasismen måste vi stå upp emot. Vi måste ha en värderingskamp fram till valet. Det är allvar nu!!

Vården var den andra huvudlinjen i hennes tal. Hur länge ska vi ha långa vårdköer. Hur ska vi få bort dem? Hur ska vi skapa jämställdhet, så att kvinnor klar kraven och inte får stress så de drabbas av psykisk ohälsa. Där knytblusar är lika vanliga som slipsar i företagsledningarna och styrelserna.

Svensk nystart - ett Sverige som håller ihop, var också ett motto för kvällen. Där företagare speciellt uppmärksammades av den politiska eliten. 4 av 5 skapar jobb bland de som driver företag. Allt från de som satsar på klimat och miljöteknik till nya tjänster.

Skolan fick ingen plats i hennes tal. Möjligen om jag ska vara snäll med det ny förslaget med ett intensivår för nyanlända med samhällskunskap, praktikplatser och svenska språket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar