Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

måndag 30 juni 2014

Andra Almedags dagen

Göran Hägglunds dag. Gamla över 85 ska få bo på hemmet. Om de vill. Hur nu det ska gå till. Kanske staten ska avskaffa kommunerna också när det gäller socialsektorn. Utöver detta vill Hägglund i sann demokratisk anda utreda ett NATO-medlemskap. De vill inte de andra. Själv är bäste dräng tycks de tycka.


Kålle å Gudrun dansade en afton. De dansade om löneskillnaden mellan män och kvinnor. En boggi där Kålle glatt konstaterade att Gudrun dansar som LO.


De mera magstarka är nog vänsterns giriga behov att hitta tillbaka till 70-talet. En stormaktstid där man satte agendan. LO har bjudit in den obskyra franske nationalekonomen Piketty. Bara det, franskt och nationalekonom. Inget handikapp i sig, men när han börjar yra om ojämlikheten i samhället och att man ska införa någon form av ny socialism går sträcket där för mig.


Ojämlikhet och klyftor botas inte med att återinföra ett progressiv beskattning kombinerat med punktbeskattning av arv och förmögenhet. Vill man åter driva ut skatteflyktningar ur landet? Något så korkat och dumt får man leta efter. LO och Piketty, stick och brinn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar