Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

tisdag 3 juli 2012

Stora växlar

Är det troligt att de rödgörna kan bilda regering om två år? Knappast! MP profelerar sig som ett fristående alternativ. V kan inte S ta i för då händer det som kan hända S själva.

Vad debattörerna inte riktigt berör i sitt inlägg, av förklarlig anledning, är just det som mullrar i S. Håkan Juholt må vara borta och väljarkåren smikrad av Stefan Löfven. Men vad som väljarkåren inte riktigt tycks ta i beräkningen är att än har ingen politik presenterats av S. Än har ingen på riktigt, från sett Kjell-Olof Feldt och PJ Anders Linder, sätt det muller som håller på inom vänsterleden i S.

Med LO och Tiden som navet samlar vänsterkrafterna sig för en strid i april nästa år på partikongressen. Antingen lyckas Löfven att hålla ihop partiet och köra den linje som väljarkåren tror att han ska göra eller så vinner vänsterflygeln igen. Undra hur många i väljarkåren som vill ha tillbaka fondsocialism. Vi lyckades ju stoppa galenskaperna från LO för 30 år sedan. Om den kommer åter, när LO är färdig med sin utredning till vintern om det här med vinster i välfärden är nog det stekta smöret bra härsket.

Så hur stora är chanserna till en framåtriktad kraft från S för det Sverige behöver. Den som lever får se. Två saker avgör. För det första lyckas Löfven hålla ihop paritiet och köra mittenforan. Eller för det andra kommer vi att se en partisprängning av S?

Media SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar