Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 6 juli 2014

Åttonde Almedals dagen

Så var årets runda i Almedalen slut. C och Annie get your gun sköt bra i sitt partiledartal. Är C det enda parti som förstått att det inte är politikerna som fixar jobb utan företagarna. Sådana som jag och andra som inte har en 7 till 5 tillvaro. En tillvara som är långt ifrån doktor Romsons önsketänkande.


Även om vi lyckas höja produktivitet i ekonomi som fordrar mindre antal timmar för att producera samman mängd kommer det att innebär behov av mer arbetskraft inom andra sektorer. Så skedde med jordbruket, industrin, tjänster och information. Varje epokskifte har inneburit nya utmaningar.


Undra om Löfven får jobbet i höst som han sökt. Eller blir det som för de flesta 50+ tyvärr jobbet är tillsatt av annan sökande. Den som lever får se  på valnatten den 14 sept. En nagelbitande kväll. För den som tror att valet redan är avgjort kommer att bita sig i tummen.


Vän av ordningen kanske funderar varför Pluraword inte skrev något om den sjunde dagen. Skulle jag vara biblisk så är sjunde dagen vilodagen. Skulle jag inte var det så var det för att FP är förutsägbarat. JB har åtminstone en kvalitet. Han är förutsägbara och följer inte de populära politiska vindarna. Vi visste att FP är det borgliga femistpartiet sedan länge. De har ju Maria Arnholm och Birgitta Ohlsson. Två starka politiker att motstå stormen Gudrun och doktor Romson. Rosévin och vattenmelon är ingen bra kombo.


Almedalen 2014 är slut och man kan klar säga att EU-valet har plöjt upp en ny fåra på Y-axeln. Från vänsterfeminism till rasism. Kombo den gamla X-axeln från vänster till höger ger en intressanta matematisk kurva i det politiska diagramet. F(x,y) vad blir den för de olika partierna. Om man tittar på Fi kommer de att vara en punkt högt i vänstra kvartilen med få kopplingar till den övriga verkligheten. Som ett rosévin att njuta en varm dag men har begränsad nytta i andra kombinationer.


Nu ser vi fram mot den 14 september. En rafflande resa där mycket kan hända. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar