Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 4 juli 2014

Sjätte Alemedags dagen

Sjöstedt rabblar fortfarande evangeliet om förbud mot vinst i välfärden. Allt tramsigare när jag lyssnar. Noll kunskap om kraven i skollagen. Krav som gör det svårt för alla driftsformer som inte har tydliga lagregler som aktiebolag i ABL. Huvudmannaskapet är satta med stora krav i lagstiftningen. Krav på att kooperationer ska ha ett eget systematiskt kvalitetsarbete. En oerhörd börda som jag tror få förstår.


Borg försökte störa V idyllen med att deras förslag kommer att bromsa tillväxten. Riktigt i sig, men mediabranschen gäspade.


Intressant att sedan lyssna till intervjuen med Sjöstedt i SVT. Tillräckligt sömnpiller. Inte en enda gång lyckades han ge ett konkret svar. Något mer svammel har jag inte hört från en politiker på år och dagar.


Sedan handlade det om media kletet med beslutsfattarna. En något patetisk diskussion. Ismails krönika i SvD var snäppet högre än papegojorna i SVTs debatt. Totalt intetsägande pajkastning.


Intressant blev det när man pratade om måsarnas och taloxarnas tillvaro. Alltså, urbaniseringen (nollåttor) och landsorten (stannfåglarna). Det jag noterade var att det finns många entreprenörer i delar av landet. Frågan som inställer sig är: varför behövs bidragen?? Har politikerna hamnat fel? Kanske det är så enkelt att vänsterns centralkontroll behov är skadligt för landsorten. Är det så att centralmaktens enda uppgift är att se till att infrastrukturen (Internet, järnvägar, elektricitet, mm) byggs ut och fungerar. Övrigt tar drivkrafterna hand om.


Dessa ostrukturerad tankar får avsluta vänsterns dag.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar