Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

torsdag 3 juli 2014

Femte Almedals dagen

Andra halvlek i Almedalen tillhörde M. Där S försöket sig på att tala om hur illa M och dess bröder och systrar i Alliansen skött landet. Ett mantra vi hört länge. Föll platt till marken för att det är dikt och förbannad lögn. Statistik kan man vrid och använda till att bevisa vad man vill. Tyvärr använde S fel horisont i sin argumentation.


Detta verkar inte ha stört dagen. Däremot finns det annat som stör. SVT hade i sin debatt om vinst i välfärden bjudit in Mulla Sjöstedt och talibanen Suhonen att predika enfaldighetens evangelium. De har inte läst 1 Mosebok och vad som skapades på den femte dagen: Vattnet skall vimla av levande varelser och fåglar skall flyga över jorden, under himlavalvet. Valfriheten och att vi människor är individer och olika verkar inte passa in enligt suran: Makt åt alla ödmjuka tjänare hos vänstern. Bli herrar över det ekonomiska slöseriet som gör brukarna till slavar under det politiska monopolet.


Är det vad vi vill i Sverige 2014. Skippa friheten. Låt samhället och dess politruker sköta våra miserabla liv från vaggan till graven.


Tror att inte det. Dagens samhälle består av tillräckligt kloka människor som vill styra sina egna liv. Det behövs inte en politisk elit som styr detaljerna hur vi medborgare väljer vare sig det gäller skolgång, vård eller ålderdom. Vi är kapabla att göra det själv.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar