Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

tisdag 9 februari 2016

Det som inte dödar oss

Autismen har fått ett ansikte. Hackandet lika så. I ljuset av Snowden och Assange utspelas skuggvärlden i den fjärde Millennium boken. Denna gång inte med Stieg Larssons penna, men väl David Lagercrantz. En berättelse som börjar trevande och lite träig i språket.
Först när Lisbeth Salander kommer in på scenen blir det fart och en rafflande historia. En berättelse om spioneri och säkerhetstänk i NSA varvat med mänskliga öden både i Sverige och USA. En berättelse som också för första gången i spänningsform berättar den underbara matematikens värld. Om primtal och ellipser som del i krypteringar och säkerhetslösningar i databaser.

Nya vyer öppnar sig för den som tycker matematik är svårt och läsning tråkigt. Här fås kombon som varje kille borde sluka. Kanske en bra ingång i ordens och matematikens värld. Kanske något för läslyft för tonåringar.

Läs boken, även om kultureliten har sina dubier. Se även fram emot kommande böcker i Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist värld. David Lagercrantz är på gång med ytterligare två.

David Lagercrantz och nya böcker i Milleniumserien.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar