Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 17 juli 2016

Singöspionen

Singöspionen är en tät berättelse av två debutanter som deckarförfattare. Speciellt kul att läsa en bok där man har ett förhållande till miljön.
Tidigt 00-tal bodde jag några dagar på södra Singö alldeles bredvid campingen. Tyvärr blev det aldrig av att ta sig upp på ön mot Singöbasen. Kanske värt att göra resan dit igen efter att nu läst boken. Anders Gustafsson och Johan Kant har lyckats väva en berättelse om spionage, kriminalitet och militär under kalla kriget. En bloddrypande berättelse i vissa delar.

Kopplingar till kalla kriget och mordet på Palme ger extra fart i berättelsen. Därtill är det befriande att författarduon släppt det traditionella polistyperna. Här möter vi Solbritt Andersson, 62 år, från Stockholmspolisen som köpt sig ett sommarnöje på Singö. Vi möter hennes man Rune. Samt inte minst kriminalinspektör Lena Karlsson vid Norrtäljepolisen. Allt började med en berättelse Solbritt får höra om det mystiska Singömordet 1 mars 1986. Ju mer hon vecklar in sig i sin efterspaning under semestern dess mer närgånget blir det för henne och familjen.

En berättelse värd att läsa.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar