Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 5 oktober 2014

Djup mittenfåra

Svensk politik har cementerats i en djup mittenfåra. De påstådda vänstersvängen i svensk politik blåste över mittenfåren i hög hastighet. Åter, det var efter en helt annan skala väljarna valde, det blev mellan rosa och brunt. En värderingsskala i enfrågeformat.


Löfven kommer att få svettiga fyra år om han ska lyckas manövrera politiken på Helgeandsholmen. För från Rosenbad kommer inga förslag som ska sy ihop det som enligt S gått sönder i landet. Regeringsförklaringen är ett under av otydligheter och luftpastejer som inte har ett reellt politisk innehåll för att t ex komma till bukt mot skolans problem, tillväxten och välfärden.


Det stora eller mest flagranta i S politik är företagandet. Endast på tre ställen i regeringsförklaringen nämns grunden för jobbskapandet. Mycket märkligt med en statminister som levet sitt vuxna liv i den sektor som skapar välståndet. Alla frågor som har med jobbskapande och välstånd har han parkerat i råd eller kommittéer. I dessa organ är det bara ord som produceras antingen för att lägga ned besvärliga frågor eller att tillfredsställa något särintresse. Men verkstad blir det inte.


De närmsta fyra åren kan bli förlorade år för att skapa den förändring som behövs i landet. I ärlighetens namn har varken Alliansen eller den nya S+MP regeringen presenterat en ny bild av det framtida Sverige. Var finns Nybyggarlandet Sverige i den politiska kartan?


Media DN, SvD  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar