Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

måndag 29 september 2014

Tomma tunnor skramlar mest

Den gamla devisen, tomma tunnor skramlar mest, är kännetecknande för den politik som S+MP vill föra. Inget har de förstått och ingenting kommer att hända mer än ökad frustration för pubertetsungar. Att skapa utökad skolplikt är ett grymt svek mot ungdomar. Resultatet blir bara att eleverna sitter av ytterligare tre år utan någon större effekt.


Det enda som sker att outdrop minskar. Inlåsning av unga i 13 årig skolgång gagnar inte precis kunskapsutvecklingen. Förslaget från S+MP är både befängt och verklighetsfrämmande.


Gäller även den del som har att göra med mindre klasser. Hur tänker de där? Var ska de få lärare till detta? Det är redan idag brist på behöriga lärare. Samtidigt som lärarkåren kommer att minska ytterligare med ökade pensionsavgångar. Eller har S+MP tänkt öka pensionsålder till 75 år för lärare?


Nästa kuggfråga blir: Hur tänker sig S+MP att få igenom sin politik i riksdagen? Med 38 procent av röstunderlaget i riksdagen gäller det att söka allianser. Även om de får med sig V på galenskapen så är frågan, kommer SD att rösta på deras politik? För Alliansen lär inte rösta på denna politik.


Risken är stor att det blir ett politisk dödläge i riksdagen när det gäller skolfrågor. Med få verkliga skarpa förslag. Kanske därmed de styrdokument som redan finns kan få leva sitt liv utan onödiga politisk klåfingrighet från amatörer.


Media DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar