Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

måndag 20 september 2010

Svinintresset

Då har svinintresset inträffat i svensk politik. Vi har en Alliansregering som ska fortsätta att regera. Oklar HUR. Vi har rödgröna som inte vet vad och vem som ska leda anklagelserna. Och svinloppor som kommit in i riksdagen.

Något liknade inträffade för 62 år sedan i den miljö jag växte upp i, där det med buller och bong inträffade något liknande. Kombatanterna då var Sven Lidman och Lewi Pethrus. Den förra anklagade LP för att driva rörelsen mot en kommersialism från de "högre andliga idealen" i svinintressets namn.

Idagens valvaka kunde man tydligt se den rödgröna "röran", likt Sven Lidman, anklaga Alliansen att driva Sverige mot ett kallare klimat i "svinintresset - Sverige Demokraternas" riktning. Vad intressant.

Frågan som snabbt inställer sig blir hur trovärdiga är då väckelse evangelisten Maria Wetterstrand  och farbror jultomten Peter Eriksson tillsammans med kommunisten och en sosseledare på dekis är.

Ser jag i ett historikst perpektiv, var förloraren i Pingströrelsen stora idiologiska strid för 62 år sedan, den som anklagade rörelsen för svinintresset.

Media: SvD, SVTDN, Expressen, Aftonbladet.

3 kommentarer:

 1. Bra parallell! Alla kräver av andra att visa ansvar men vilket ansvar visar exempelvis Mona, Maria och Peter när de ska styra Sverige tillsammans med vänsterpartiet (kommunisterna).

  Har du hört talas om sms:et Ohly fick när Berlinmuren föll? Han har en liten tidsmaskin som gör att han kan hoppa i tiden och spela fotboll med Nacka och allt möjligt.

  SvaraRadera
 2. Jo, nog har jag hört Ohlys SMS. Han hade lite svårt att svara på Janne Josefssons frågor.

  Och det där med att ta ansvar nu när svinlopporna kommit in i riksdagen verkar inte varas så betecknande för Mona, Maria och Peter. Om minoritetsförhållande kvarstår blir det väl svårt att föklara varför den rödgröna röran röstar som Sverige Demokraterna. Första teste är Afghanistan.

  SvaraRadera
 3. Tack för lästipset Plura. Man har mycket att lära av historien. Det borde någon tala om för Ohly - åtminstone borde han lära sig så pass av sin egen historia att han har förstånd att sluta ljuga om sådant som är lätt att kolla upp. Det börjar vara pinsamt många sådana blundrar.

  SvaraRadera