Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

måndag 18 februari 2013

Ständigt denne...

...Suhonen, som Ture Sventon skulle sagt. Något så huvudlöst tänkande får man leta efter. Retrostämpeln på hans envetna jakt på vinstläckage börjar bli patetisk.

För det första vad är ett välfärdsföretag? Är det bara det kvinnor i gemen driver eller även männens? Frågan måste ställs därför att LO i sin gubbröra har definierat alla välfärdsföretag som utöver tjänster inom vård, omsorg och skola endast är välfördsföretag. Därmed blundar de för all välfärdsföretag som bygger järnvägar, broar, vägar, VA-anläggningar, arenor mm.  Där är det ok med vinstläckage. Samtidigt det ett felaktigt genusperspektiv gubbarna har på var läckaget av skattemedel får hamna?

För det andra är det rätt intressant i diskussionen hur man gör undersökningar. Ingenstans redovisas hur undersökningen är gjord. Hur frågorna ställts. Hur relevant svaren är. Hur frågorna är ställda. Det reptrick de försöker sig på är att säga att den undersökning de hänvisar på är statistisk säkerställd. I undersöknings branschen är det ett känt faktum att som man ropar får man svar och hur stor populationen är.

För det tredje ska det bli intressant att se om den gyllene medelklassen köper den socialistiska retoriken. De borde ha insett att Sverige inte befinner sig på 60- eller 70-talet när sådant prat gick hem. Med en utbildad befolkning finns inte utrymme för politiska lösningar som gick hem då. Hela S verkar ha fastnat i en nostalgisk retorik från formstora dagar. På tiden att de försöker definiera framtidens problem och skapa en politik utifrån detta.

Media DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar