Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 14 oktober 2011

Bestulet parti

Problemet är inte Juholt. Problemet är Socialdemokratin som blivit besluten på sin stat. Detta konstaterade Stig-Björn Ljunggren när han gästade Rix MorgonZoo. Om det är så och att Juholt "klantade till det" när han valde Wadelich som ekonomisk politisk talesperson är det helt förståeligt att vänsterfalangen är på krigsstigen.

Inte nog med att M snodde staten från S utan också Stockholmshögern inom S fick ekonomin.

Socialdemokratin är uppenbarligen ett parti med stora identitets problem. Industrisamhället är dött. Vi har ett land med en välmående medelklass. Mer och mer av göranden och låtande styrs från Stockholmsregionen av det enkla skälet att här bor en fjärdedel av landets befolkning.

När S inte kan förhålla sig till detta så kommer de fortsättningsvis att vara ett parti från förr utan svar på framtida frågor. Då spelar det ingen roll om partiledaren heter Håkan Juholt eller inte.

Media SvD

2 kommentarer:

  1. Socialdemokratin är fortfarande ett parti med stora resurser i form av engagerade medlemmar och en historik i form av att ha kunnat driva igenom avgörande reformer. Jag är verkligen inte snabb att döma ut dem, opinionen svänger fort. En Juholt som är så slarvig med moral, ekonomi och att hålla en konsekvent politisk linje skrämmer mig som statsministerkandidat.

    SvaraRadera
  2. Visst är Socialdemokratin ett av två stora partier i svenska politik. Skillnaden idag oavsett Juholt eller inte är att Juholts aggerande tecknar vilsenheten i partiet. Oavsett vilka politisk "förstå sig påare" beskriver att kittet mellan de olika falangerna har varit regeringsmakten. När den inte innehas får du den öppna striden.

    Opinioner svänger fort som du säger. Vi får se om det svängt till Socialdemokratins fördel till sept 2014.

    SvaraRadera