Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 19 mars 2021

Offermakaren


Sommar i Sandhamn är bytt till vinster och december i Åre. Coronan och reserestriktionerna är grunden för att Viveca Sten skapat Åremorden.

En rafflande berättelse i vintermiljö glider fram i sedvanligt snabbt tempo kring Åreskutan. Ett lik hittas i början av skidsäsongen i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen när den hittas och skräcken sprider sig i Åre över att en mördare går lös. Polisen får en del att göra under ledning av inspektör Daniel Lindskog.

Parallellt har Hanna Ahlander trasslat till det hemma i Solna och jobbet på Stockholmspolisen. Hon jobbar med fall i nära relationer och det vill sig inte bättre än att ett fall handlar om en kollega som misshandlat sin fru. Hon tystas ned, man golar inte på en kollega, och hon tvingas bort från jobbet. Samtidigt har Hannas relation strulat till sig och hon får hjälp av systern att rymma fältet till Åre.

På olika vägar kommer Daniel och Hanna att mötas och jobba med fallet med det stelfrusna liket och historien som innehåller många bottnar av personliga misslyckande och annan kriminalitet.

Nu är jag nyfiken på vad den nya serien om Åremorden kommer att handla om. Vad kommer nästa bok att handla om. Har du ännu inte läst Offermakaren har du en spännande annorlunda miljö att se fram emot. Landsbygd och polisarbetet i den socialt kontrollerande miljö små samhällen bjuder på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar