Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 16 maj 2014

Maud, vem är väl som du...

Könskortet eller härskarteknik. KU ställer till det. Med hjälp av megafonen media har en veritabel debatt uppstått. Är det rent maktspel från män med hjälp av härskarteknik? Eller är det könskortet och feminism som tas fram i försvaret av hennes handlande?


Döm själva. Här ett Facebook inlägg från en av min vänner:
Äntligen någon som ser systemet. Precis så fungerar det! Det finns manligt kamratskap i etablissemanget, mellan män över yrkesgränser, som är en bärande del i återskapandet av patriarkatet och manssamhället. Män som prioriterar sina relationer till andra män före relationerna till kvinnor och som kan gå över lik för att försvara sina maktpositioner och privilegier. Media är medskapare av dreven och spär på kvinnohatet, med sin svartvita och okritiska så kallade bevakning.
Inga ord och inga visor. Vi kanske ska hålla oss till fakta när vi debatterar frågor om regeringens handlande i den infekterade och politiserade frågan som Nuon blivit. Min Facebook vän gör i en kommentar följande slutsats om Mauds smarta drag:
Vad hon gör med sin tystnad är rätt smart, hon låter sig inte bli indragen i något maktspel, hon väljer att stå utanför rollen att bli offer eller förövare.
Media SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar