Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 4 juni 2017

Efterlängtat paradis befinner sig Londonmördarna

I sitt efterlängtade paradis befinner sig Londonmördarna. Terrorn som slog till igår är inget annat än ynkliga individer som utövat sin galna idéer och är simpla mördare.
Säkert hade vi svenska önskat att terroristerna levt och kunna förhöra dem. Varför gjorde ni så här? Samtidigt kan man fundera över det här med ondska och kärlek.
Om jag tar hjälp av Bibeln och Första Korinthierbrevets 13 kap verserna 4-7 står det:
Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill igen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den allt uthärdar den.
Frågan blir ska man använda kärleken mot ondska. Ja, frågan är bara går det att använda mot dessa kallblodiga mördare. Jag ger walk over på svaret. Jag är inte färdig med detta. Svarade bara en FB-vän följande:
Kärlek är ondskans motsats. Men man kan inte bjuda emot galenpannor som i London i natt. Möjligen kan man lyckönska dem till att vara i sitt paradis. Men för oss andra måste livet gå vidare. Varje kris skapar nya vändningar att förhålla sig till, som var och en må hantera på sitt sätt.
En tanke som ser ut som en händelse är Birgitta Ohlssons krönika i SvD om Islamismens mördarideologi kommer undan. Hon uttrycker det ur perspektivet Nürnbergrättegångarna när nazismens hantlangare ställes inför rätta. Varför gjordes inte det mot kommunisterna eller för den del nutidens islamister. Hon skriver:
Det är i denna kontext, jämte kommunism och nazism, som vi ska sätta våldsbejakande islamism. Precis som kommunism och nazism, strävar islamismen efter världsherravälde, diktatur och att kväva andra trossystem.
Hög tid att vi slutar att dalta med de som försöker skapa ett världsherravälde genom att kidnappa religionen för sina blodiga syften. Speciellt viktigt att vi svenskar inte faller i farstun med vår oförmåga att ta ställning mot totalitarism. Hög tid att släppa beröringsskräcken och bekämpa de yttringar som även finns i svenska samhället speciellt mot islamismen. Därmed sagt att vi måste ha en tanke till i huvudet, islam är en religion med troende muslimer som har lite att göra med den våldsbejakande terrorn.

Media SvD         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar