Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 6 oktober 2010

Pubertalt beteende

Cirkus Helgeandsholmen del 2


Kritiken har inte varit nådig mot SD sedan deras cirkusnummer igår. Dom uppförde sig som pubertala tonåringar som blir kränkt för små skitsaker. Och ett typiskt beteende hos de som i 30 års åldern tror att de vet allt och kan allt. Bra att de själva springer på minorna.
Sedan måste de etablerade lära sig att öppet börja argumentera om systemfelen i svensk invandrings- och integrationspolitik. Om rokaden i regeringen är ett första steg måste nog makteliten och media börja ändra sina attityder till mångfalden att dumdristigt försvara den med vilka villkor som helst.
Nästa stora grej måste bli att lägga ned ett antal specialmyndigheter och göra dem till avdelningar inom Arbetsförmedlingen med ny besättning byråkrater som inte är befläckade av det tänkande som skapat den uppdämda ilskan i samhället över det som gått snett i integrationspolitiken.

Intressant är också att ett sekulariserat samhälle fullständigt missat kyrkans roll och budskap som världens salt. Salt svider och tar död på förruttnelsen i ett samhälle. Den kristna läran är mer radikal, utan att vara extremistisk, i sin grundton än någonsin socialismen varit när det gäller männskligt handlande.
Media SvD 1, SvD 2.

2 kommentarer:

 1. Frågan är om de är "pubertala tonåringar" eller väldigt medvetna i sin strategi, för även om många tycker att de bara gör bort sig och ser löjliga ut så tror jag att de också vinner röster på sin martyrroll och den oförtjänt stora mediebevakningen som de erhåller.

  SvaraRadera
 2. Det kan man fråga sig.

  Var bara min personliga reaktion på hur jag själv var i yngre år när jag var upprörd och ville demonstrera mitt missnöje. Det var både ett pubertalt uppträdande och medvetet.

  Problemet var bara att jag trampade på minerna själv och dyrköpt fick lära mig läxan.

  Och SD kommer alltid att vara martyrer vad än vi övriga gör. Och visst media älska ju denna dramaturgi och därmed bidra till att blåsa upp det hela.

  SvaraRadera