Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

måndag 28 mars 2011

Roliga timmen

eller var det ett väckelsemöte på Stockholm Waterfront i helgen?

Svårt att säga, men det är tydligt att sossarna har ersatt en dagisfröken med en ståuppare. Mustaschen verkar vara en skön blandning av väckelse evangelist och rolighetsfarbror. Ska bli intressant att se honom möta farbror Blå i en partiledardebatt, eller var det herr blåtand?

Mustaschen och dagisfröken har i varje fall ett gemensamt, de står inte precis för det klassiska bildningsideal som sossarna genom tiderna stått för. Undra om de blev kvar på perrongen för klasståget som mången sosse gjort genom åren.

Tillställningen på Stockholm Waterfront påminnde mig om min barndomens väckelsemöte. Det var en hallelujastämning utan dess like bland kongressdeltagarna när undergöranen stod i talarstolen. Undra om denna halleljuastämning håller i sig när de ska möta vardagen där kollektivismen är död i de vikta delarna av landet, storstadsregionerna.

Den som lever får se, om det räcker med en vänstersväng för sossarna eller om de är evigt dömda till ett parti bland de andra när deras väljarunderlag inte är mer än 20 procent av yrkeskåren får vi se 2014.

Media SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar