Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 23 september 2012

Underhållande juridik av Quickutredarna

Något mer underhållande har jag inte läst på länge. Artikeln i SvD om Lambertz, Penttinens och van der Kwasts mejlkonversation är patetisk i sin försök att rentvå sina handlande på åttiotalet. Mest patetisk är Penttinen som använder sin arbetsdator på myndigheten för denna mejlkonversation.

Man borde tycka att det är rätt uppenbart att den konversationen är offentlig handling. Är man då en myndighetsperson är det rätt korkat att skriva denna typ av mejl på sin arbetsdator.

Ska man föra en så intrikat mejlkonversation bör det ske på privata mejlkonto som inte omfattas av den beryktade offentlighets principen.

Handlandet från de inblandade är en aningen desperat. Undra när de ska börja använda sin kunskap i juridiken på ett korrekt vis. Det dra bar ett löjets skimmer över personerna och skadar allmänhetens tilltro till det juridiska väsendet. Blir lite av en bananrepublik av det hela.

Media SvD

1 kommentar:

  1. Nog är hela historien kring "gängets" vägran att se sina egna brister och fel i Quick-historien sorglustig. Sorglustigt är det också att inte någon ställs till svars för sina tjänstefel. Då är det väl korrekt att kalla Sverige bananrepublik.

    SvaraRadera