Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 2 mars 2016

Lagar styr landet

Landet ska styras av lagar inte politiker när rättsvårdande instanser sagt sitt. Sedan 30-årsdagen för mordet på Olof Palme har diverse personer uttalat sig om vem som är skyldig. Däribland många inom den socialdemokratiska rörelsen.
Många uttalar sig om att det nog allt är den där Christer Pettersson som är mördaren. Det må man tycka, men är högs en tvivelaktig ståndpunkt. Speciellt i all den stund Christer Pettersson är friad ur en juridisk synvinkel.

Knepigt blir det när landet statsminister offentligt uttalar sin tro om vem som är den skyldige. Som landets högste representant ska han inte ha någon annan mening än vad den dömande makten sagt. Han och Ronald Reagan tillhör de som klantat till det genom att framföra osakliga påståenden. Stefan Löfven har inget annat val än att säga att ingen fällts för mordet på Olof Palme offentligt. I annat fall är han som landets statminister inne på en farlig väg när den politiska makten börjar överpröva vad domstolar kommit fram till.

Löfven kanske behövde ta och läsa in jöken (juridisk översiktskurs) på Stockholms Universitet. Samma borde journalistkåren som ägnar sig åt avdelningen konspiratoriska teori för att sälja lösnummer.

Ska bli intressant att läsa Leif GW Perssons skrivnerier efter uttalandet i Veckans brott 160301. Lyssna och lär.

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar