Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

lördag 9 juli 2016

Almedalen dag 7 - Moderaterna

Moderaterna var nummer sju ut i Almedalen 2016.
Anna Kindberg Batra lyckades förklara svenskheten på sitt lite underfundiga sätt med lördagskväll och grillning. Hon predikade Sveriges värden och syn från den globaliserade världen genom jämställdhet, solidaritet och göra sin rätt.
Anna pratade mycket om den miljonen som i någon form är utanförskapet. Hur viktigt det är att barnen får se sina föräldrar gå till arbetet på morgon när de själva går till skolan. Hon pratade mycket om integrationen och hur viktigt det är att inte skolka från SFI. Vad man än säger är språket avgörande för att komma in i samhället. Med bildspråket lyckades Anna knyta an till mycket i den moderata politiken. Hon flörtade medvetet om att söka mandat som Sveriges nästa statsminister.

Anna är den partiledare som tydligast pratat skola i års Almedalsvecka. Nolltolerans mot dåliga skolor oavsett driftsform. Att staten ska ha rätt att ta över skolor som missköts. De andra skolfrågor hon lyfte är kända alliansfrågor som lärartäthet och behöriga lärare. Anna poängterade också skolan som en viktig integrationsmotor.

Efter att tidigare lyssnat på hennes något träiga språk har hon lyft sig markant. Att prata i bilder, den skönaste av alla, Stefan Löfven som tjuren Ferdinand. Han sitter där under sin korkek och luktar på tillväxtblomman och arbetslöshetsblomman som prunkar men inte gör något för att förbättra tillvaron. Man undrar om det var David som skrivit talet. Glimten i ögat fanns hos Anna i varje fall.

Nu är det att vänta på vad Jonas Sjöstedt säger i morgon.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar