Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 10 juli 2016

Almedalen dag 8 - Vänsterpartiet

Vänsterpartiet var nummer åtta ut i Almedalen 2016.
Jonas Sjöstedt lyckades förklara svenskheten på sitt klasskampsvis på söndagskväll om jämlikhet. Han predikade att vi hjälps åt i Sveriges där alla hjälper fattiga pensionärer. Där äldre får fri sjukvård efter 80. Där de ytterst rika ska betala förmögenhetsskatt.
Jonas pratade inte något om den miljonen som i någon form är i utanförskapet. Han uppehöll sig i stället mycket kring traditionell klasskampsretorik och lyfte de 10 miljarder man tvingat regeringen till i välfärdssatsningar. Den röda tråden i hans tal var att Vi hjälps åt tillsammans. Han slog sig för bröstet om allt som V påverkat regeringen att införa av deras politik. I ett litet pip nämnde han vinster i välfärden i sitt tal. Men den hårdaste kritiken vändes mot socialdemokratin.

Jonas är den partiledare som inte sa en enda sak om skolan i sitt tal. Inget om hur vi ska minska segregationen. Hur skolans kunskapsresultat ska höjas. Eller för den delen driftsformerna i skolan.

Däremot tangerades skolan i efterföljande intervju med Belinda Olsson i SVT Opinion. Då vinster i välfärden. Budgeten hösten 2016 lär inte påverkas om utredningen inte rekommenderar ett vinstförbud. Däremot är det osäkert om det blir en kabinettsfråga 2017. Den som lever få se. Jonas var dock tydlig, som Gunnar Hökmark, att lagar och regler är de svenska värderingarna. Så landet ska byggas på lag och inget annat. Det kunde man inte tro om vänstern.

Nu är det inget att vänta på. I morgon är en annan dag.   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar