Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

lördag 20 februari 2021

Ett läroverk

Poserar framför Eskilstunas Högre tekniska läroverk någon gång på 1950-talet. På bilden står jag bredvid en skulptur, på skolplanen, som jag alltid trott var ett lejon fram tills nu. Tydligen är det ett lodjurshona, med sin unge, skulpturen avbildar. 

Inte visste jag då att jag 1968 skulle gå upp för trapporna till skolplanen och entrén till Rinmangymnasiet. Här kom jag att tillbringa min dagar fram till 1973, med avbrott ett år. Under min tid på fackskolan och husbyggnadslinjen var det ett års praktik. Den gjorde jag läsåret 1969/70 på bygget av infektionskliniken på Mälarsjukhuset. I juni 1971 tog jag min första ingenjörsexamen, då som fackskoleingenjör.

På hösten hoppade jag på gymnasieskolans årskurs 2. Efter kohandlande med rektor Arne Malmér kunde jag med sommarskola hoppa över första året i gymnasiet. I juni 1973 var jag färdig med gymnasiet och min tid i Eskilstuna. Till hösten bar det av till huvudstaden och studier på KTH.

Här kom min vardag sedan att var under resten av 1970-talet fram till min andra examen som civilingenjör. Från folkskolan fram till sista examen blev det tjugo år i skolan. Värdefulla år både yrkesmässigt som privat resten av livet.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar