Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 3 augusti 2011

Sekten som tände en stubin

En mycket intressant redogörelse och analys görs av Toby Archer i dagens SvD och sidan UNDER STRECKET. Här beskrivs counter jihad och dess grumliga syn på islam och högerextremismen. Det är rent befängt och synonymt för den retorik som dessa vilsna förmedlar till rädda och okunniga personer.

En retorik som kan kännas igen hos vissa politiska strömningar i Europa och i naborlanet. Det kom till Sveriges riksdag i september 2010. Det svaga i det svenska politiska systemet är att de sju etablerade partierna ännu inte tagit debatten i Riksdagen. Hög tid för det efter 22 juli.

De helt befängda med deras resonemang är att den del av islam som står för lagbundenheten i abrahamitiska religionerna endast utgör ca 150 miljoner anhängar. Här ska sägas att även inom kristenheten finns det grumliga tolkningar och vanföreställningar kring hur bibeln ska tolkas. Är det rätt att gå ut i heligt krig mot islam som somliga knäppjökar i kristna högern i USA förespråkar? Mitt svar nej!!

Alltnog. Dessa counter jihader måste fått hela dynamitgubben i ansiktet när ABB brände av bomben i Oslo och slaktade ungdomarna på Utöya. För att då påstå att Europa feminiserats blir väldigt konstigt. Varför vände sig ABB mot Arbeiderpartiet? Är det så att de och sossarna i Sverige står för någon slags statsfeminism som ska bekämpas och är anledning till att vi skulle islamiseras.

Dunkelt tänkt dunkelt handlat. ABB har verkligen bevisat det. Dags att bekämpa intoleransen med kärlek, ett klassiskt nytestamentligt budskap.

Media SvD

5 kommentarer:

 1. Fint Plura!
  Nu tar vi dem!

  SvaraRadera
 2. Jag som "högerextremist" är bara mot "Islamiseringen av Europa" för att jag tycker att lagar och seder som Shariah och Halal är äckligt och barbariskt.

  Att kalla länder som förespråkar detta för jämlika är lika stört som det är dumt.

  Sen vet jag ju också att alla muslimer inte förespråkar sin religion på det sättet och att alla inte tycker att man borde ha shariah eller halal. Detta kan ju vilken nöt som helst fatta.

  Ironiskt nog för att jag är mot islamiseringen, teokrati och barbari betyder det att jag är högerextremist när jag är liberalsocialist.

  Att det inte gömmer sig terrorister under mina lakan det vet jag. Sverige har haft en misslyckad självmordsbombare. Jag är inte en islamofob för den rädslan är irrationell.

  Nej, jag tycker inte om Islam som ett religiös/politiskt koncept för att det är demografiskt undermåligt.

  Jag har inget problem med individer. Jag har ett problem med religiösa etablissemang som vill in i riksdagen.

  Ta Storbritannien idag. Där serveras halalkött i skolor, sjukhus och andra allmäna platser utan att någon får reda på det. Det står inte "halal" när du plockar maten.

  Dessutom har Shariah domstolar kommit nu.

  http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article4749183.ece

  Medan vänstern skriker "RASISTER! RASISTER!!" kommer jag och andra människor se på medan vårt och andras länder brakar ihop.

  Vi är inte extremister. Vi är resonabla. Man behöver faktiskt inte tillhöra högern för att tycka att Islam i ett teokratiskt och även religiöst begrepp är barbari.

  Vad muslimerna gör i sina hem skiter jag fullständigt i. När de försöker pracka på oss deras värderingar eller föra in deras värderingar i vårt samhälle, där drar jag gränsen.

  SvaraRadera
 3. Anonym,

  En sak ska du ha fullt klart för dig. Någon vänstermänniska hittar du inte bakom detta Alias. Så länge jag varit politiskt medveten har det varit på den borgliga kanten.

  Dessutom är du ute i ogjort väder eftersom det du skriver skulle passa lika bra på de fanatiska och ultrakonservativ kristna krafterna.

  Din ilska speglar bara hur liten och rädd du är för något du inte kan greppa.

  Dessutom är det inte bara islam som har annorlunda slaktmetoder. Andra delar av de abrahamitiska religionerna har liknande påbud.

  Så mitt råd är försök inte spy din galla hos mig och ta dig en grundlig kurs i religonskunskap. Den du tydligen inte fick lära dig i skolan.

  SvaraRadera
 4. "En sak ska du ha fullt klart för dig. Någon vänstermänniska hittar du inte bakom detta Alias. Så länge jag varit politiskt medveten har det varit på den borgliga kanten."

  Jag påstod heller inte att du var från vänster.

  "Dessutom är du ute i ogjort väder eftersom det du skriver skulle passa lika bra på de fanatiska och ultrakonservativ kristna krafterna."

  Vadå? För att jag inte tycker om att de hänger upp djur i sina bin och skär halsen av dem? För att jag inte tycker om att deras teokratier styr och guidar en massa av människor som följer närapå blint? För att de dehumaniserar judarna? För att de stenar människor? Hugger av kroppsdelar på människor som straff?

  "Din ilska speglar bara hur liten och rädd du är för något du inte kan greppa."

  Tvärtemot. Jag är inte rädd. Dessutom är min avsky mot islam inte byggd på irrationellt hat. Min avsky är byggd på centrala delar av religionen de följer och hur de behandlar sitt eget folk.

  "Dessutom är det inte bara islam som har annorlunda slaktmetoder. Andra delar av de abrahamitiska religionerna har liknande påbud."

  Jag är mycket väl medveten om det, men de försöker inte lobbya in det i våra länder. Jag tycker inte om att judarna skär halsen av djur heller, men det gör de i sitt land, inte här.

  Jag är lika mot det som jag är emot halal.

  "Så mitt råd är försök inte spy din galla hos mig och ta dig en grundlig kurs i religonskunskap. Den du tydligen inte fick lära dig i skolan."

  Ad hominem.

  SvaraRadera
 5. "Min avsky är byggd på centrala delar av religionen de följer och hur de behandlar sitt eget folk."

  Tackar för det den trosinriktning du beskriver är den som används av härskarna. Det gör även de krista härskarna, ta bara Busch.

  Skilj på att härskare använder sin tro i Busch fall för att rättfärdiga kriget mot islamsk terror. Ledarna i Iran, talibaner och andra härskare i mellanöstern använder denn Shia islamska tron för att härska över sitt folk likaväl som de förklarart den store satan krig.

  Så åter vad ska vi lära oss av det?

  SvaraRadera