Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

tisdag 26 juni 2012

Populism på hög nivå

Verkar vara så att politiker har bristande kunskaper. Om, vad då kanske du frågar. Jo, vad deras kärnuppdrag är. Uppdraget är att stifta lagar som landet ska styra ut ifrån. Inte skapa massor med knäppa regler eller förordningar som detaljstyr tillvaron.

Det var undergörande när nya skollagen kom. Där hade riksdagen och regeringen modet att bara skriva t ex ordet dokumentera. Men man talade inte om på vilket sätt. Det är upp till de som tolkar lagen att bestämma efter bästa skön.

Nu verkar dagens politiker vilja tillbaka till en tid där vi omyndiga medborgare ska lyda vad de i sin allmakt hittar på. Hur stolligt det än är. Planekonomi och centralstyrning vet vi resultatet av, men tydligen inte dagens politiker.

Därför är det undergörande att läsa vikariens krönika på ledarsidan i dagens SvD. Läs och begrunda kära politiker. Ni är satta att skapa golvet för den gemensamhet som heter svenska samhället. Inte ägnar er åt cykelställsfrågor. Det löser vi medborgare så bra själv.

Media SvD

2 kommentarer:

  1. Jag blev också förbluffad över artikeln på DN-debatt. Både över att den skrevs och att den publicerades. Du har väldigt rätt i det du skriver och här är det viktigt att rita ett tjockt streck i sanden. Inte bara för att vi ska slippa korkade och klåfingriga beslut, utan framför allt för att politiker inte får tillåtas bete sig som om de var förskolelärare och väljarna små barn som behöver näpsas och skyddas från sig själva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man häpnar över sandlådan på Helgansholmen. Det är bara att läsa Urban Bäckströms artikel i SvD inför Almedalen. Inget tycks hända i Riksdagshuset just nu. Oroveckande!!

      Radera