Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 5 augusti 2015

Mobben tar över

Mobben som tog över tunnelbanan spelade just den nyttiga idiot som SD önskade. Ingen mer än SD vinner på det som inträffade.
Man kan tycka vad man vill om politisk reklam. Men iom att vi lever i en demokrati är våra grundlagar tydliga att vi får framföra våra åsikter inom ramen för yttrandefriheten. Då blir tilltaget som mobben gjorde en markering att vissa åsikter inte är tillåtna. De spelar rollen som någon slags åsiktspolis. Bara för att jag inte gillar en åsikt ska man inte handla som mobben gjorde.

Man motarbetar inte rasism och främlingsfientlighet med det agerande mobben gjorde. Personligen tycker jag det är djup osmakligt det som SD framförde som argument i reklamen. Jag som svensk har ingen sådan åsikt som fanns i reklamen. Men därifrån till att agera som 200 nyttiga idioter gjorde 150804 är steget långt. Enda verksamma sättet att ta strid mot vänstermobb, främlingsfientlighet, rasism, mm är opinionsbildande och att politiken tar matchen mot främlingsfientlighet utan att kasta ideologiska epitet i ansiktet på motståndaren.

Sannolikheten att de JK anmälningar som lämnats in kommer innebära någon fällning är ställt utom allt rimligt tvivel om vi ska börja prata juridik. Det enda som händer är att fler som har grumliga idéer om invandring och dess effekter söker sig till SD. Risken är stor att vi får ett politiskt landskap som ingen önskar.
Widar Andersson skriver just om vulgärargument som SD framför:
Frågan blir svartvit och hårt polariserad av ytterkanterna. Ingen vettig människa ger sig frivilligt in på de slagfälten.
Precis så gjorde mobben på Östermalmstorg och spelade nyttig idiot åt SD.  

Läs å begrunda Widar Anderssons ledare i Folkbladet 150804 och Mårten Schultz artikel i SvD 150805.

Media Folkbladet, SvD, tv4
Källa:
Wikipedia - Nyttig idiot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar