Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

tisdag 2 juli 2013

Rädda människor är aldrig bra

Okunskap och rädsla sprider sig bland rektorer och föräldrar. Instagram domen är ett tecken på detta. Iom att skadeståndskrav rese mot de dömda i målet och de är minderåriga skadar det familjen och dess ekonomi. Samtidigt förs en debatt om var gränsen går mellan skolan och fritiden.

En konstig debatt. E-kräkningar är enligt förre BEO Lars Arrhenius inget man kan dra en skarp gräns mellan skola och fritid. Oavsett när det sker är det skolans sak att agera mot nätkräkningar. Tydligen har inte detta gått fram till rektorer eller för den delen utbildare på rektorsprogrammet.

På denna front verkar skolan vara erbarmligt efter i kunskap och förhållningssätt. Kanske inte så undra på eftersom skolan är den samhällsektor som är minst digitaliserad. Samtidigt som det verkar finnas en inbyggd rädsla för att göra fel. Hellre blundar man än tar i problemen.

Media SvD 

1 kommentar:

  1. En rädsla att göra fel, och att stöta sig med någon, som eliminerar varje uns av civilkurage. Vem minns inte rektorn, som inte vågade hissa svenska flaggan eftersom det kunde uppfattas som främlingsfientligt,

    SvaraRadera