Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

onsdag 7 juli 2021

Återuppstånden

 

Återuppstånden är Stefan Löfven som statsminister vid riksdagens omröstning (7/7 21). Nu kommer han att leda regeringen Löfven III. På fredag vet vi vilka som får hänga med i den ministären. Det intressanta med omröstningen är att det finns en otrogen ledamot, en liberal som la ned sin röst. 

Efter att lyssnat på anföranden av olika partiers representanter noteras att detta är den svagaste regeringen i svensk politisk historia. Regeringsunderlaget är i sin sammansättning oense om politiken. Det enda de var överens var att tolerera Löfven som statsminister. Kommer Annie Lööf och C att hålla vad de lovar att rösta på sin egna budget. Vad händer om Löfven inte håller det avtal som C säger sig ha med honom. MP säger ju nej till de tre punkter som C säger sig ha med S, stärkt äganderätten till skogen, uppluckrat strandskydd och överenskommelsen mellan arbetsmarknads part om arbetsrätten att bli lag.

Nu får riksdagens ledamöter en behövlig semester innan den får ta hand om besvärligheterna i september när budgeten ska läggas på riksdagens bord. Debatten i riksdagen, innan omröstningen, var en klar start av valrörelsen inför valet om drygt ett år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar