Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

lördag 31 augusti 2013

Omvända världen

Tongångarna är högljudda efter Lundsbergs stängning. Resursstarka föräldrar och elever utnyttjar sitt nätverk till max. Media skriver spaltkilometer om skolan ur olika aspekter. Senast om klasshat. Ett klasshat som är osmakligt. Samtidigt som jag kan se att de berörda föräldrarna och eleverna på Lundsberg har en förnekelse över vad som inträffat.

När Rosengårdsskolan i Malmö lades ned för ett tag sedan blev det på sin höjd några notiser i riksmedia. Den kommunala skolan som lades ned fick inga att tycka synd om föräldrar och elever. Där stod inte tevekamerorna och filmade gråtande invandrarbarn som blivit berövade sin skola.

Det var snarare bra. Nu hade man äntligen tagit ett viktigt steg i att attackera segregationen och utanförskapet. Barnen skulle äntligen integreras i det svenska samhället. Den etiska frågan är: är det mer synd om överklassens barn än de barn till invandrarfamiljer som blir av med sin skola?

Svaret från min horisont är NEJ. Det är bara medialt sexigare att slå mot de som har makt och använda dem som nyttiga idioter i samhällsdebatten.

Media SvD    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar