Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 28 april 2017

Musen som röt

Något mer urvattnad replik får man leta efter när det gäller Socialdemokraterna och Miljöpartiets replik på Alliansens invit till förhandlingar om vinst i välfärden. Musen har rutit.
Det verkar inte gått upp för S och MP att de inte ensamma har majoritet i riksdagen. Sedan det här med övervinster, vad är det för något? Var finns motståndet att göra skolan bra och jämlik? Frågan är bara hur. Uppenbart tycker S och MP det är höjden av jämlikhet att lottning ska avgöra vilken skola man ska gå i.

Repliken från S och MP i SvD lyser igenom speciellt för S som fortfarande är vilsna och har fantomsmärtor från den tid de var regeringsbärande majoritetsparti. Så är knappast läget idag i den nedåtgående spiral partiet är utsatt för. Samtidigt som de uppenbarligen inte lärt sig något från den förra striden om socialiseringen, löntagarfonderna.

Så det ska bli intressant vad effekten blir av att S och MP kör ända in i kaklet i frågan om skolan och vinster i välfärden. Inte mycket till samförstånd där trots att Utbildningsministern manade till borgfred om skolan vid pressträffen när Skolkommissionens slutbetänkande överlämnades.

Uppenbart kommer partipolitiken att dominera när vi kommer till skolan. Oerhört tråkigt, för det enda Alliansen gjorde tummen ned för var just lottningen till utbildningsplats som urvalskriterium i skolvalet till populära skolor. Ett kriterium som inte precis manar till att elever anstränger sig för att göra klassresor. För övrigt var det på denna punkt kommissionen var oenig. Till och med Gustav Fridolin gillar inte lottning.

Så vi får se hur mycket musen som röt vinner på sitt agerande.

Media SvD1, SvD2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar