Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 4 september 2011

Sätt föräldrarna i skolbänken

Förvånad läser jag artikeln om föräldrar som curlar ungarna i en artikel på SvD. Dags att skolan börjar informera om skolans uppdrag och prioriterade mål. Är det vi ser ett utslag av föräldrar som fullständigt missat sin roll som förälder? För det första måste de själva fostra sina ungar. För det andra måste de växa upp.

Är det den förstörda föräldragenerationen från 70-talet som stökar till skolan. De som fostrades i den fria uppfostran. Ungar som aldrig fick lära sig var gränser och social normer krävde av dem.

Även om vi har en marknad i skolan är det något sjukt i att föräldrar tar till juridiken. De borde prata med vederbörande istället. Får säga som CO Hermansson sa en gång om sitt parti: Någon djävla ordning måste det vara i ett parti, fast i detta fall "i skolan" med hänvisning till föräldrarna. Dags att föräldrarna blir vuxna!!

Media SvD

2 kommentarer:

 1. Det stora problemet med alla dessa "vuxna" som ständigt ropar VARG! är att när vargen verkligen kommer, när en anmälan verkligen har grund, har de gjort det svårare för den som verkligen behöver hjälp att få den. Dels genom att den som kan hjälpa måste vada genom alla dessa okynnesanmälningar, dels genom att resurserna inte är oändliga, och dels genom att de bygger upp en bild av föräldrar som onödigt gnälliga.

  Otroligt dumt!

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Man sliter som en hund på jobbet (och till stor del av sin fritid) för att göra det bästa för eleverna och ändå duger det aldig åt somliga föräldrar som alltid tror att de vet bättre. Jag har som lärare ett bredare pedagogiskt perspektiv att utgå ifrån och arbetar för att kunna lyfta fram alla elever utifrån deras bästa förutsättningar.
  Ändå förekommer det debatter på nätet där föräldrar till och med förväntar sig att jag som lärare ska förse alla barn med gratis frukt (betalt från min egen lön) för annars är jag "opedagogisk" och "en skitdålig lärare".

  Var lämnade dagens föräldrar kvar sitt perspektiv och sin normala verklighetsuppfattning? Jag utgår från Skollagen och Lgr 11 och jag är en fantastisk pedagogog eftersom jag inser att mitt yrkes primära uppgift är att ge mina elever en bra utbildning enligt dessa - även om föräldrarna har glömt att packa ner frukten!

  SvaraRadera