Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

lördag 3 september 2011

Åldersnoja och vänstersyn förlorad

Verkar som vi fått ett nytt politikskt landskap. Där åldernoja och synfel uppträtt. Per Gudmundson har i dagens ledare en intressant betraktelse över Juholts oförmåga att prata om och ta hänsyn till vänstern. Han gör det utifrån en sjukdom som heter vänstersidigt hemispatialt neglekt - en sjukdom som gör att man tappar förmågan att i vänstra halvan av synfältet. En slående bild av inte bara Juholt utan även S oförmåga att se vänstern. Trots att man numera bekänner sig till en välfärdstat som fanns på 60-talet.

Ett annat intressant fenomen har dykt upp. Sedan Annie Lööf blev föreslagen till partiledare i vecka för C har en uppenbar åldernoja uppträtt i poltiken. Nu ska det vara unga "fjunisar" på ledande positioner. Så befängt. Att C kommer att få en partiledare som är ung och att MP har en lika ungt språkrör har bara det gemensamt att de båda är fullfjädrade ledare och idologer i sina respektive partier. Då blir det lite patetiskt när man börjar skrika i andra parti att man eftersträvar yngre.

Förmågan att leda har inte med ålder att gör utan är en innebyggd förmåga hos individen.

Samtidigt är det intressant att kaxigheten är uppe på banan. Hur kommer alliansregeringen att klar detta. Annie Lööf kommer verkligen att ge herrar Reinfeldt, Björklund och Hägglund en match. Speciellt verkar hon ha siktet inställt på 2014.

Då tror jag att alliansen tjänar på att ha ett nytt lag även i regeringsställning med lite nya spännande ansikten på posten.
Helt plötsligt har vi fått en ny spännande politisk karta. Politiken kommer att ta sig upp ur det grå träsket och åter bli spännande. Då behövs mixen av silverrävar och ungtuppar.

Media SvD1, SvD2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar