Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

tisdag 21 januari 2014

Hukande politik

Skrämmande nog verkar dagens politiker inte våga ha en egen åsikt. Alliansregeringen duckar för vänsterretorik och döljer frågor i utredningar som kommer med resultat efter valet. LO svänger om vinstförbudet och vill att politiken inte ska påverka hur lösningen ska se ut. Det ska parterna göra i slutna rum.


Allt så feltänkt att man blir mörkrädd. Peter Norman gör sig skyldig till att bland ihop långt ägande med långsiktig verksamhet. Dessa två är inte något som hör ihop. Ägandet ska alltid vara rätt vid den punkt och framtid ett företag har. En del ägare är bra på att skapa jordmånen i uppbyggnaden. Dessa ägare är sällan bara i ett förvaltningsstadium. Alltid viktigt i en organisation är dess långsiktiga överlevnad.


Därför blir det ett slag i luften när man försöker sig på att lagvägen hitta något om vad långsiktigt ägande skulle vara. En tal exercis är föga konstruktiv. Ägandets längd är inte avgörande utan ägares uthållighet i förhållande till verksamhetens utveckling.


Nog om det. Vi behöver nog i valrörelsen få en tydligare diskussion utan att vänstern har tolkningsföreträdet. Var är de politiska bilderna om framtiden från Alliansen.


Media DN, SvD    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar