Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

lördag 6 juli 2019

De som lämnats efter, dag 7 - Almedalen 2019

Sverige behöver ett nytt ledarskap. En social borgerlighet byggd på värdegrunds buren politik. Ebba Bosch Thor intog Almedalsscenen efter att Sveriges tjejer bärgat bronset i fotbolls VM. Talet innehåll mycket kritik om C och L svek samt 73-punkt avtalet. Där KD paradfråga om vården var uppe.

Bostäder var också en del av den sociala borgerligheten med en stärkt medelklass där arbetarklassen kan förverkliga köpet av ett egna hem. Förr kostade en villa 3 årslöner, idag 5 årslöner och i Stockholm 8 årslöner.

Jämställdheten var upp till beskådande. Hur viktigt är det inte att "karriärkvinnor", som är värst drabbade, inte ska göra karriär på en manlig norm. Där Ebba var inne på att inte elitfeminismen ska styra, modell vänster, utan det ska var de vanlig kvinnorna som styr, en vardagsfeminism.

Skolverket fick sig en rejäl känga när det kom till hedersförtryck och dess icke inskrivning i läroplanen för skolan. I samma anda har Jämställdhetsmyndighet tyckt om heder. Ebba ville dra ett fet sträck över myndigheten. Den kan ju inte ens ställa upp på det förtryckta kvinnornas rätt att inte utsättas för hedersförtryck. Vad ska man med en myndighet som inte uppfyller sitt uppdrag. I den veva kom Ebba in på de konfessionella skolorna. Där hon berättade om flickan  som blev mobbad i den kommunala skolan, i ett utanförskapsområde i Göteborg. Hon blev isolerad för hon inte hade en slöja. Ebba betonade att det inte var i en fristående skola, utan just i en kommunal. Ebba ropade på en hårdare tillsyn på skolor oavsett driftsform i det parallella samhället.

Frånsätt detta var det inget annat om skolan i talet.

För övrigt var hon inne på brunsmutsningen som S skvätter kring sig. Hon riktade sig till Nyamko Sabuni som har erfarenhet av ”vänsterns smutskastningsapparat” – och direkt till henne:
– Bryt upp! Låt oss ta avstamp i våra gemensamma värderingar och arbeta fram ett gemensamt budgetförslag. Och låt sedan riksdagen ta ställning till det förslaget. Ni har makten att förändra, det måste inte bli tre år till med Stefan Löfven. Kom hem till borgerligheten!
Ebba Bosch Thore är ute efter en snabb politisk revansch.
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar