Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

söndag 7 juli 2019

Svensk strävan, dag 8 - Almedalen 2019

Efter regn kommer solsken, började Jimmie Åkesson sitt tal i Almedalen (7/7 19) som sist ut på scenen i Almedalen. Det blev mycket Wilhelm Moberg och svensk strävan, från 1941. Jimmie tycket det inte känns som Sverige längre, i många stycken var svenskt, när han appellera: Återupprätta känslan av Sverige.

Talet var i mångt ett brandtal om hur vänsterliberalismen och Socialdemokratin förstört Sverige. Speciellt hårt gick Jimmie åt Stefan Löfven och hans hyckleri. Han vill bara ha makten trots att det i riksdagen är en överväldigande borgerlig majoritet, noterade Jimmie. Jimmie refererade även till ett brev han fått från en 70-årig kvinna, han fått på sin födelsedag, som hela sitt liv trott på och röstat på sossarna. ”Det känns inte som Sverige längre”, ska kvinnan bland annat ha skrivit.

Jimmie sa: Jag delar den känslan. Han fortsätter: Vi som lever här måste kunna och vi måste tillåtas att känna oss hemma i vårt eget land. Han invecklade sig i olika fraser som kan leda tankarna vidare antingen till Vikingatiden eller Nazityskland, även om de var väl dolda i retoriken.

Framförallt ville Jimmie fokusera på fyra vikta områden för svensk strävan, som han sa 21 gånger under talet. Först ut var invandring och integration. Andra trygghet. Tredje välfärden, då han kom in på vården och omsorgen. Sista och fjärde området var livsvillkoren i hela vårt land. Att alla oavsett var man bor, på landsbygden eller i staden, skulle kunna leva vanliga liv. Givet detta kom han in på bensinskatt och på de som byggt landet och dess usla pensioner.

Ytterligare noterade jag att Jimmie Åkesson inte nämnde något om skolan i sitt tal. Tydlig är det uppväxande släktet inte värt något.

Talen avslutades med:
– Svensk strävan, Sverigevänner! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar