Kunskapens trädgård

Kunskapens trädgård

fredag 1 juli 2011

Dagen D för skolan

Då är dagen D inne. Nu har vi pratat i snart två år om det stor som ska hända. Nu är vi där. Mitt 170 inlägg på denna blogg handlar givetvis om Skollagen, förtydligade Lpfö98, Lgr11 och Gy11. Alla reformer sjösatta av Alliansregeringen men bär Jan Björklunds signum.

Mycket har sagts och mycket har spotts om nya skollagen. Nu kan vi lägga detta på hyllan och fundera över vad det är för osynliga väggar som behöver rivas. För ett är säkert inget blir som förr.

Lycka till i skolvärlden bästa fritidspolitiker, förvalningsfolk, fristående skolstyrelser, förskolchefer, rektorer, förskollärare och lärare till den nya värld ni nu ska leva efter. Kanske blir det för några som Beatles låten...

2 kommentarer:

  1. Mycket bra låtval, jag vill inte heller ha en revolution i skolan, jag vill att vi sakta och försiktigt ska ha en rejäl evolution mot mer modernt kvalitetsarbete i skolan. De nya reformerna lägger en bra grund att bygga på.

    SvaraRadera
  2. Revolution är sällan en bra väg, trots att den hyllats genom tiderna. Slutar oftas i ett sönderfall och undergång. Det är ju inte precis vad kvalitetsarbete står för.

    Den är evolutionär i sin natur, med små steg till förbättringar.

    Nu är det upp till skolväsendet att bevisa det i handling.

    SvaraRadera